Home
pijlpijl
Villa Demeyere
project architectuur
Deze woning voor de familie Demeyere werd in een termijn van 9 maanden uitgevoerd en uiteindelijk opgeleverd in het voorjaar 2003. De specifieke inplanting en de gesloten voorgevel zijn een louter gevolg van de vorm van het (hoek-)perceel en de oriëntatie. De gesloten noordgevel staat aldus in contrast met de opengewerkte tuingevel. Duurzame en onderhoudsvriendelijke gevelafwerkingen bieden de woning een eigen karakter.

De leefruimtes (living - eethoek - keuken - bureauhoekje) op het gelijkvloers zijn met elkaar verweven, met elk een eigen zonering, doch zonder tussenmuren. Enkel de garage, de berging en het toilet zijn aparte afgesloten ruimten. Deze ‘openheid’ is tevens terug te vinden in de traphal, die toegang verschaft tot de slaapverdieping, waar de sfeer toch intiemer is door het gebruik van speciaal strokenglas.

De inplanting van het gebouw zorgt voor een herverdeling van het perceel en biedt de mogelijkheid de tuin beter te verbinden met de leefgedeelten (terrassen als verlengstuk van de leefruimte), met toch voldoende privacy.
Een goede materiaalkeuze en een eenvoudig uit te voeren concept zorgden ervoor dat de bouwkost lager dan € 850,- per m² kon blijven (excl. btw). Het hoofdvolume werd opgetrokken in zwarte baksteen dat tevens zwart gevoegd werd. Hierdoor wordt een zekere massiviteit verkregen.

Zijdelings flankeren er 2 nevenvolumes die afgewerkt zijn met een contrasterende grijze volkern-bekleding. Het gebruik van deze verschillende materialen zorgt voor een boeiende volumewerking.

Op de verdieping werd Reglit-beglazing (strokenglas) toegepast. Hierdoor wordt binnenin een aparte sfeer gecreëerd, die voldoende privacy biedt. Het overige schrijnwerk is in geannodiseerde aluminium. Als vloerafwerking werd overal redocrete uitgevoerd. Dit is een chape-systeem waarop een vetvrije en slijtvaste toplaag wordt gegoten. Hierdoor wordt een meer industriële look verkregen, tegen een zeer voordelige prijs.

Nieuwbouwvilla Demeyere
Bunderstraat 30 te Roeselare.