Home
pijlpijl
Villa Tijl VERA
project architectuur
Deze ééngezinswoning bestaat uit 2 bouwlagen, met daarop een hellend dak. Om de woning te koppelen met de rechterbuur, plaatsen we een gelijkvloers volume tegen de bestaande garage van de gebuur zodat deze gemene muur afgewerkt wordt. Aan de linkerzijde loopt de betonmuur door in de tuin tot maximale bouwdiepte, teneinde meer privacy te verkrijgen alsook als buffer voor de spoorweg. De woning is dus in hoofdzaak gericht naar de tuin.
Het volumespel wordt gekenmerkt door gebruik van diverse specifieke materialen:

• Het hoofdvolume is opgetrokken in metselwerk (handvorm waalformaat) en voorzien van een minerale kaleiafwerking. Aan de basis is een blauwsteenplint aanwezig teneinde bevuiling te vermijden.

• De garagepoort is uitbekleed met een latwerk in paddoek, dat doorloopt onder de naastliggende carport.

• De zijgevel links in zichtbeton is prefab gemonteerd. De muur loopt binnen in de leefruimte door, mits uiteraard de nodige thermische onderbreking.

• Verder biedt de gemetselde terrasmuur met ‘uitpuilend’ voegwerk een specifiek karakter aan zowel de leefruimte als aan de terraszone.

• Het hellend dak is afgewerkt met antraciet kunststofleien; alle schrijnwerken zijn in geanodiseerd aluminium.

Nieuwbouwvilla Tijl & Sabrine VERA

Pijkstraat 84 te Waregem.

Uitvoering 2007-2008