Home
pijlpijl
Villa N & N
project architectuur
Deze nieuwbouwvilla bestaat uit 2 bouwlagen, en heeft een vierkant grondplan van 13,50m x 13,50m. Het volumespel ontstaat o.a. door het aanbrengen van enkele ‘witte’ insnijdingen in het ‘zwarte’ basisvolume.

Zo zorgt de patio aan de straatzijde voor een deels overdekte inkomzone met afgeschermd ochtendterras. Achteraan op de verdiepingis er een 2de insnijding, die een dakterras omvat met een gericht perspectief over de achterliggende akkers. De patio en de garage aan de voorzijde schermen het open leefgedeelte af van het straatgebeuren, waarbij zowel de keuken, de eethoek als de zithoek volledig naar de tuin worden gericht.
De centrale vide creëert een ruimtelijk contact met de bovenverdieping, waarbij de brede overloop met geïntegreerd bureauhoekje toegang verschaft tot het slaapgedeelte en dakterras.

Tevens schermen de dressing en de wasplaats, de 3 slaapkamers akoestisch af van het straat- verkeer. In het zadel-dakje (bergruimte) zijn er tot slot nog enkele zonnepanelen geïntegreerd voor de warmwaterproductie.

Uitgevoerd 2006-2007.
Nieuwbouwvilla N & N te Torhout
Aartrijkestraat 214