Home
pijlpijl
5 app. Klaverstraat
project architectuur

Nieuwbouw van 5 appartementen met garages.

Het bestaande garagecomplex achteraan het perceel moest uiteraard steeds bereikbaar blijven. Bebouwing aan de straatzijde impliceerde dus het voorzien van een doorrit naar deze achtergelegen garages.

Op de 1ste en 2de verdieping zijn er telkens twee appartementen ondergebracht, met lichtinval zowel langs de straatzijde als via de achtergevel. Op de dakverdieping is er dan nog een ruime penthouse, waarbij de centrale patio fungeert als dakterras. De bouwhoogte van het complex is in aansluiting met de omgeving: aan de linkerzijde zijn er 3 bouwlagen met een hellend dak; aan de rechterzijde wordt afgebouwd naar 2 bouwlagen. Ook aan de achterzijde wordt het dakvolume afgebouwd. De ramen in de voorgevel volgen het ritme van de straat.

Nieuwbouw appartementen - Residentie “De Rode Klaver”
Klaverstraat 47a te 8000 Brugge

Opdrachtgever: NV Christiaens
Uitvoering 2011-2012