Home
pijlpijl
Woning Dany & Ann
project architectuur

De bestaande woning langs de Moerkerkesteenweg te St-Kruis, voldeed geenszins aan de actuele behoeften van een jong gezin. Ook was isolatie er nog onbestaande, en waren de technieken sterk verouderd.

Uiteindelijk werd overgegaan tot het volledig strippen van het gebouw. De gevelsteen werd vervangen waardoor er spouwisolatie aangebracht kon worden; het dak en de zoldervloer werden volledig vernieuwd; alle vloeren, technische installaties enz…

Ook wat de indeling betreft, werd de configuratie van de diverse functies grondig gewijzigd: de slaapkamers zitten nu allen op de benedenverdieping. En omwille van het prachtige panorama én de oriëntatie werd beslist om alle leeffuncties op de bovenverdieping onder te brengen.

Gezien de bewoners uitbater zijn van het naastgelegen bedrijf, is er tevens een secundaire toegang voorzien langs de achterzijde. De nodige privacy wordt er o.a. gegarandeerd met een afgeschermd dakterras.

Verbouwing woning Dany & Ann
Moerkerkesteenweg 607 – 8310 Brugge
Uitvoering: 2010