Home
pijlpijl
32 woningen Stuiverstraat
project architectuur

Verkaveling ‘stuiverstraat’ oostende : ontwerp van 32 eengezinswoningen
Opdrachtgever : Nv NOVUS Projectontwikkeling

Projectvoorstel januari 2012

De prestigieuze verkaveling 't Baanhof is gelegen tussen de Stuiverstraat, de Rietmusstraat en de Gistelsesteenweg (Oostende – Stene). Het project is 24 hectare groot. Een derde van het gebied wordt ingevuld als groene long met integratie van diverse kreken, zodoende wordt er een rustige en groene woonomgeving gecreëerd. De verkaveling bevat 352 loten bestemd voor open-, halfopen- en gesloten bebouwing.

Diverse loten werden verkocht aan bouwfirma's voor een harmonieus uitzicht van de diverse clusters en een architecturale eenheid. De Nv NOVUS zal er 32 woningen bouwen in ZONE F.

Er dient een ontwerpvoorstel gemaakt te worden van woningen bestaande uit 2 tot 3 bouwlagen (met vrije dakvorm), die het straatbeeld een kwaliteitsvol beeld te geven, waarbij tevens ook aandacht dient uit te gaan naar duurzaamheid en energiezuinigheid. Er is aan een E-peil 60 te voldoen.

Het gaat om koopwoningen, zonder specifieke voorkeur voor grote of kleine woningtypes. Een evenwichtige mix is aangewezen.

Kenmerkend zijn de 6 groepen van aaneengeschakelde rijwoningen. De noordelijke en zuidgelegen percelen worden tevens van elkaar gescheiden door een secundaire circulatie-as die toegang verschaft tot de achterliggende garages.